рф перекинула у Крим батальйонно-тактичну групу десантників – розвідка

рф перекинула у Крим батальйонно-тактичну групу десантників – розвідка

Укрінформ
росія перекинула в тимчасово окупований Крим батальйонно-тактичну групу повітряно-десантних військ, яку планується відправити на війну проти України.

Як передає Укрінформ, про це представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький повідомив у коментарі проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії.

"Ми знаємо, що зараз зайшла батальйонно-тактична група повітряно-десантних військ після свого відновлення – вона зайшла до Криму і після цього висуватиметься на територію півдня України. Тож там постійний рух", – зазначив він.

За словами Скібіцького, загарбники посилили систему протиповітряної оборони, адже розуміють наявність загрози.

Літаками в Крим, згідно з його даними, доставляють ракети для зенітно-ракетних комплексів С-300 та С-400.

Читайте також: Скібіцький: Настрої кримчан змінилися – загроза перенесення війни на півострів стає реальністю

"Воєнна розвідка постійно моніторить усе, що пов’язано з повітряним простором окупованих територій, півострова Криму, Чорного моря. Тому що це небезпека для нас. Перша загроза – використання тактичної армійської авіації. Постійно на Кримський півострів перевозять вантажі військового призначення. Тому транспортники у Криму – це не новина для нас, бо переміщуються ті ж ракети для зенітно-ракетних комплексів С-300, С-400. Переміщуються інші військові вантажі. Переміщається особовий склад", – зауважив Скібіцький.

Як повідомляв Укрінформ, за даними розвідки, 200 морпіхів 810-ї бригади морської піхоти чорноморського флоту російської федерації відмовилися повертатися на війну в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-