В'язням Кремля Наріману Джелялу та братам Ахтемовим продовжили арешт – ЗМІ

В'язням Кремля Наріману Джелялу та братам Ахтемовим продовжили арешт – ЗМІ

Укрінформ
На судовому слуханні у справі Азіза та Асана Ахтемових, а також першого заступника Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла в'язням Кремля продовжили термін затримання під вартою на три місяці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє видання QIRIM.News з посиланням на дружину Азіза - Аділе Ахтемову.

«На судовому слуханні, що відбулося 21 липня, у справі Азіза та Асана Ахтемових, а також першого заступника Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла в'язням Кремля продовжили термін затримання під вартою на три місяці», - йдеться у повідомленні.

За словами Ахтемової, звинувачення наполягало на продовженні арешту у СІЗО, оскільки стверджувало, що обвинувачені можуть втекти від слідства.

Читайте також: Свідкам захисту у «справі Джелялова та братів Ахтемових» надходять погрози від невідомих

«Справа знаходиться на такій стадії, що вони (Асан Ахтемов, Азіз Ахтемов та Наріман Джелял) ніяк не змогли б уплинути на хід слідства, якби вони були під домашнім арештом. Оскільки докази вже було надано і стороною звинувачення, і стороною захисту», - сказала вона.

Арешт кримським татарам продовжили до 26 жовтня.

На самому слуханні сторона звинувачення викликала спеціаліста з газопостачання, який не зміг дати конкретних відповідей на поставлені питання.

Як зазначила Аділе Ахтемова, часто звучали фрази «можливо», «найімовірніше», також неточно відповідав і вибухотехнік, якого викликали до суду раніше.

Як повідомляв Укрінформ, 3 і 4 вересня 2021 року в тимчасово окупованому рф Криму силовики провели незаконні обшуки і затримали першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла, а також активістів Ельдара Одаманова, Азіза й Асана Ахтемових, Шевкета Усеїнова.

Читайте також: Справа братів Ахтемових: у Криму призначили на червень 12 «судових слухань»

6 вересня Київський районний "суд" Сімферополя заарештував Джеляла та братів Ахтемових до 4 листопада. Одаманов та Усеїнов отримали 14 і 15 діб "адміністративного арешту" відповідно.

Джеляла обвинувачують у вчиненні диверсії на газопроводі в селі Перевальне Сімферопольського району (ч. 1 статті 281 КК рф). Йому загрожує до 20 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-