У Криму відсутні реальні перспективи для суднобудування - Асоціація з реінтеграції

У Криму відсутні реальні перспективи для суднобудування - Асоціація з реінтеграції

Укрінформ
Російські окупанти роблять утопічні заяви про «відродження» виробництва суднобудування в Криму.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Асоціація з реінтеграції Криму.

«Міністр промисловості та торгівлі росії Деніс Мантуров на зустрічі з путіним пообіцяв «реанімувати» виробництво суден «Олімпія» на заводі «Море» в окупованій Феодосії та «продовжити» виробництво суден «Комета», - йдеться у повідомленні.

Асоціація з реінтеграції Криму зазначає, що дійсно, після захоплення заводу «Море» з 2014 року окупанти передали для будівництва на ньому два судна типу «Комета 120М», які раніше будувалися на заводі «Вимпел» у Рибінську. При цьому якщо «Комета 120М» є спробою російської модернізації радянської моделі судна на підводних крилах, то «Олімпія» була ще радянським проєктом та будувалася на початку 90-х років у кількості трьох суден.

Читайте також: Не підуть навчатись – вивезуть у Крим: на Херсонщині росіяни погрожують батькам школярів

Спільним та ключовим у проєктах цих кораблів є потужні двигуни німецького концерну «MTU Friedrichshafen GmbH», що є головними складовими проєкту.

«Відмова цього європейського виробника постачати свою продукцію агресорові призвела до спроб заміни двигунів на китайські, але це призвело до практичної неможливості надійної експлуатації «Комети», - наголосили в асоціації.

Наразі росіяни обіцяють налагодити випуск «власних двигунів» для «Комет», але це поки залишається утопічним, адже вони не змогли це зробити навіть для будівництва воєнних швидкісних катерів.

Читайте також: Україна висловила протест через вирок російського суду трьом кримським татарам

Підкреслюється, що за цих умов згадки про не дуже вдалий проєкт «Олімпіїї» тридцятирічної давнини свідчить про відсутність будь-яких реальних перспектив у суднобудуванні для окупованого Криму.

Як повідомлялося, Крим за умов окупації здатен забезпечити не більше 27% від власних витрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-