Чотирьох кримських суддів заочно судитимуть за держзраду

Чотирьох кримських суддів заочно судитимуть за держзраду

Укрінформ
Чотирьох колишніх кримських суддів, які у 2014 році перейшли на службу до незаконно створених судових органів окупованого росією півострова, заочно судитимуть за державну зраду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та Севастополя, в порядку спеціального досудового розслідування до суду скерували 4 обвинувальні акти стосовно 4 колишніх суддів Апеляційного суду АРК. Дії обвинувачених кваліфіковані як державна зрада (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Призначену загарбниками «заступницю голови Бердянського району» судитимуть за держзраду

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2014 році, після окупації росією півострова, обвинувачені зрадили присязі на вірність народу України та обійняли посади суддів так званого "верховного суду Республіки Крим".

Фігуранти безпосередньо брали участь у формуванні та організації роботи окупаційного суду. Окрім цього, надавали допомогу представникам росії у переході судової системи України, що діяла в Криму, на відправлення правосуддя за законодавством рф.

Читайте також: У рф суд заочно заарештував 72-річного академіка, який проти війни з Україною

Своїми діями та рішеннями обвинувачені сприяли підривної діяльності росії проти України.

Загалом прокуратура автономії скерувала до суду 53 обвинувальні акти стосовно колишніх суддів АР за обвинуваченням у вчиненні державної зради.

Як повідомляв Укрінформ, у липні депутата Севастопольської міської ради, який у 2014 році підтримав окупацію Криму росією, заочно засудили до 11 років позбавлення волі за держзраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-