Призначену загарбниками «заступницю голови Бердянського району» судитимуть за держзраду

Призначену загарбниками «заступницю голови Бердянського району» судитимуть за держзраду

Укрінформ
Перед судом постане так звана “заступниця голови Бердянського району” за державну зраду.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє в Телеграмі.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно заступниці голови державного органу районного рівня за фактом державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що у березні ця особа в умовах воєнного стану перейшла на бік ворога і добровільно погодилася допомагати загарбникам у проведенні підривної діяльності проти Збройних сил України і патріотично налаштованого населення захопленого російськими військами Бердянська. Згодом вона погодилася зайняти псевдопосаду “заступника голови Бердянського району Запорізької області” та розпочала активно виконувати організаційно-розпорядчі, адміністративно-господарські функції у незаконному створеному росянами органі.

Дії обвинуваченої припинили правоохоронці. Наразі вона перебуває під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління Служби безпеки України в Запорізькій області.

Читайте також: У Полтаві суд дав по 15 років тюрми двом українцям, які вчинили держзраду

Як повідомляв Укрінформ, 5 липня депутата Севастопольської міської ради, який у 2014 році підтримав окупацію Криму росією, заочно засудили до 11 років позбавлення волі за держзраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-