Севастопольського депутата заочно засудили до 11 років ув'язнення за держзраду

Севастопольського депутата заочно засудили до 11 років ув'язнення за держзраду

Укрінформ
Депутата Севастопольської міської ради, який у 2014 році підтримав окупацію Криму росією, заочно засудили до 11 років позбавлення волі за держзраду.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба прокуратури АРК та Севастополя, передає Укрінформ.

"Прокурори довели, що у 2014 році, задля приховання факту окупації півострова збройними силами рф та з метою легітимізації дій держави-окупанта, засуджений спільно з іншими севастопольськими депутатами проголосував за підтримку ряду незаконних рішень", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що вказаний депутат, достовірно знаючи, що територія півострова є невід’ємною частиною України, особисто підтримав ряд рішень: «Про підтримку рішень ВР АР Крим про незалежність Криму та створення так званої «Республіки Крим»»; «Про звернення до РФ з пропозицією прийняття м. Севастополя до складу РФ в статусі міста федерального значення»; «Про перейменування Севастопольської міськради у «Законодавчі збори Севастополя»».

Читайте також: В Україні відкрили справу про вивезення росіянами вкраденого зерна через Крим

Керівник прокуратури АР Крим та міста Севастополя Ігор Поночовний поінформував, що наразі усім 58 депутатам Севастопольської міської ради VI скликання, які брали участь в «голосуваннях» на момент окупації півострова, повідомлено про підозри. Стосовно 41 депутата обвинувальні акти перебувають на розгляді у судах.

Як повідомляв Укрінформ, суд призначив 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна розвіднику так званої «днр».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-