ООН задокументувала 41 випадок переслідування кримчан за критику дій армії рф в Україні

ООН задокументувала 41 випадок переслідування кримчан за критику дій армії рф в Україні

Укрінформ
Моніторингова місія ООН з прав людини задокументувала 41 випадок переслідування окупаційною владою жителів Криму за «дискредитацію» російської армії або заклики до припинення застосування збройних сил росії в Україні.

Про це заявила голова Місії Матільда Богнер на презентації у середу, 29 червня, нової доповіді Управління ООН з прав людини щодо України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У Криму і без того обмежений громадянський простір для висловлення незгодних і критичних думок був ще більше звужений через запровадження нового законодавства. Наразі ми задокументували 41 випадок переслідування жителів Криму за «дискредитацію» (російської армії. – ред.) або заклики до перешкоджання застосуванню збройних сил росії», - сказала Богнер.

За її словами, багато ЗМІ, раніше доступних у Криму, були також заблоковані після 24 лютого, що серйозно обмежило право на свободу вираження поглядів на тимчасово окупованому півострові.

Читайте також: Перед Днем кримськотатарського прапора загарбники залякують активістів - Чубаров

Як повідомлялося, 4 березня російські депутати ухвалили закон про кримінальне покарання за «фейки щодо дій російської армії», тобто, за поширення інформації, що відрізняється від офіційно прийнятної у рф.

Президент рф путін 16 квітня підписав закон про штрафи за публічне ототожнення дій СРСР та нацистської Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-