Канада надасть Україні кредит на $150 мільйонів

Канада надасть Україні кредит на $150 мільйонів

Укрінформ
Канада надасть Україні пільговий кредит у 200 мільйонів канадських доларів (близько $150 мільйонів) для підтримки негайних потреб у державних видатках.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції за підсумками участі у саміті G7 заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Канада надасть українському уряду 200 млн дол, аби підтримати його негайну потребу у ліквідності”, - сказав Трюдо.

За його словами, Канада також інвестує понад 150 млн дол (близько 115 млн дол США) у кілька проєктів з підтримки миру й безпеки, а також надання гуманітарної допомоги в Україні. “Йдеться в тому числі про сільськогосподарські рішення, наприклад, ємності для зберігання зерна”, - зазначив прем’єр.

Читайте також: Канада анонсує санкції проти російських пропагандистських ресурсів

Він додав, що Канада підтримує рішення ЄС стосовно надання Україні статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу. “Ми рішуче налаштовані продовжувати підтримувати Україну, яка хоробро боронить свою територіальну цілісність та суверенітет”, - наголосив Трюдо.

Нагадаємо: у Німеччині у вівторок закінчився саміт очільників країн Великої сімки, до якої входять США, Канада, Японія, Італія, Франція, Велика Британія та Німеччина. Теми подальшої підтримки України та посилення тиску на росію були одними із провідних під час саміту.

Зауважимо, що загалом від початку російського вторгнення, Канада надала Україні 1,6 млрд дол кредитів та 1,3 млрд дол прямої допомоги, в тому числі 320 млн дол гуманітарної підтримки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-