Перед будівлею МЗС України підняли кримськотатарський прапор

Перед будівлею МЗС України підняли кримськотатарський прапор

Фото
Укрінформ
У День кримськотатарського прапора перед центральним входом у будівлю Міністерства закордонних справ України підняли стяг кримськотатарського народу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у щорічній церемонії взяли участь перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, постійний представник Президента в Криму Таміла Ташева та директор Кримського дому Ахтем Сеітаблаєв.

Перед будівлею МЗС України підняли кримськотатарський прапор / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

«Оскільки ми сьогодні це робимо вперше за умов, коли Київ, столиця, разом з іншими містами зазнають ракетних обстрілів, це достатньо непростий момент... Мені здається, дуже важливо розуміти, що все це почалося з Криму, і завжди пам'ятати про окупацію Криму 2014 року, наслідки цієї окупації, які безпосередньо впливають на ситуацію сьогодні", - сказала Джапарова.

Голова Меджлісу зі свого боку нагадав, що 26 червня 1991 року першим рішенням відновленого Курултаю кримськотатарського народу було ухвалення постанови про національний прапор і гімн кримськотатарського народу.

"В умовах російсько-української війни, яка триває вже більш ніж 8 років, кримськотатарський національний прапор уособлює спільний опір корінного народу Криму кримських татар, української нації російській агресії", - підкреслив Чубаров.

Читайте також: Окупанти у Криму виписали понад 50 застережень до Дня кримськотатарського прапора - Чубаров

На переконання очільника Меджлісу, численні заходи з ушанування прапора зараз є особливою формою підтримки корінного народу Криму, етнічних українців, людей інших національностей на півострові, які залишаються відданими Україні.

Після промов учасники церемонії підняли кримськотатарський прапор перед будівлею МЗС, пролунав гімн України.

Читайте також: Українцям пропонують перевірити свої знання про кримськотатарський прапор

Як повідомлялося, 26 червня відзначається День кримськотатарського прапора. Кримськотатарський ресурсний центр запустив флешмоб під назвою «Два прапори – одна перемога» - у соцмережах ширитимуть плакати, що були підготовлені у межах інформаційної кампанії до Дня кримськотатарського прапора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-