Окупанти у Криму виписали понад 50 застережень до Дня кримськотатарського прапора - Чубаров

Окупанти у Криму виписали понад 50 застережень до Дня кримськотатарського прапора - Чубаров

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму активістам вручили понад 50 попереджень про кримінальну відповідальність за проведення заходів, присвячених Дню кримськотатарського прапора.

Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на пресконференції у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Як порахували громадські організації, вже на сьогодні понад 50 застережень, …в яких окупаційна влада попереджає про кримінальну відповідальність за проведення заходів, присвячених Дню кримськотатарського прапора… російські каральні органи обійшли членів Меджлісу кримськотатарського народу і вручили їм ці застереження. Це означає, що вони (окупанти - ред.) будуть 26 червня слідкувати, де вони (активісти - ред.)», - сказав Чубаров.

Читайте також: росіяни не вивчили історію: кримські татари завжди повертаються додомуСеітаблаєв

Та попри це, на його переконання, 26 червня в усіх куточках Криму майорітимуть кримськотатарські національні прапори: люди їх підніматимуть на своїх будинках, балконах, проводитимуть флешмоби.

Чубаров наголосив, що окупаційна влада намагається організувати в цей день проведення своїх заходів і висуває неприйняті умови, робить усе, щоб поряд із кримськотатарським національним прапором був російський триколор. Окупанти роблять це для того, щоб зняти відеоролики і фото і показувати світу: мовляв, кримські татари на півострові нібито з радістю святкують День кримськотатарського прапора разом з російськими окупаційними органами.

«Зрозуміло, для нас це неприйнятно, тому ми намагаємося проводити акції абсолютно без участі будь-яких сил, які, не дай боже, захотіли би підняти оту ганчірку, яка уособлює російську федерацію… І тому наші люди проводять справжні заходи святкування Дня кримськотатарського прапора. Але кожного року вони все більше і більше потім зазнають гонінь і переслідувань», - заявив глава Меджлісу.

Читайте також: Облиті жовтою і блакитною фарбою двері адмінбудівлі у Криму розцінили як теракт

Він додав, що гасло «Два прапори - єдина країна», яке народилося у 2014 році і безпосередньо пов’язане з Днем кримськотатарського прапор, сьогодні викликає ненависть у російських окупантів.

Своєю чергою голова правління Кримськотатарського ресурсного центру Ескендер Барієв зазначив, що молодь у Криму планує автопробіги з кримськотатарськими прапорами, але наскільки це вдасться - невідомо, адже у минулі роки такі акції окупанти забороняли.

Як повідомлялося, 26 червня в Україні відзначається День кримськотатарського прапора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-