Облиті жовтою і блакитною фарбою двері адмінбудівлі у Криму розцінили як теракт

Облиті жовтою і блакитною фарбою двері адмінбудівлі у Криму розцінили як теракт

Укрінформ
Інцидент з облитою жовтою та синьою фарбою будівлею адміністрації Євпаторії кваліфікували як теракт

У тимчасово окупованій Євпаторії порушено кримінальну справу про замах на скоєння теракту стосовно 27-річного місцевого жителя, обвинуваченого в тому, що він облив будівлю міськадміністрації фарбою синього та жовтого кольорів та нібито намагався влаштувати підпал.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на управління фсб росії, передає Укрінформ.

Вказується, що інцидент стався 16 травня близько четвертої години ранку.

"Громадянин облив будівлю адміністрації фарбою і зробив спробу підпалу внутрішнього приміщення, кинувши виготовлену ним запалювальну суміш. ...Кинута крізь вікно запалювальна суміш затухла, і спалаху внутрішнього приміщення не сталося", - стверджують у ФСБ.

Читайте також: росіяни не вивчили історію: кримські татари завжди повертаються додомуСеітаблаєв

Мешканцю Євпаторії 1994 року народження інкримінують ч. 3 ст. 30, ч. 1 ст. 205 КК РФ. Санкція статті передбачає покарання до 15 років ув'язнення.

Раніше російські держЗМІ повідомляли про те, що вхід до будівлі окупаційної адміністрації Євпаторії був облитий фарбою блакитного та жовтого кольору. Йшлося тоді лише про акт «вандалізму».

Як повідомлялося, співзасновник ГО "Крим-SOS" та заступник гендиректора Українського інституту Алім Алієв заявив, що в окупованому Криму, незважаючи на політику репресій та залякування, люди висловлюють підтримку Україні у боротьбі проти російської агресії. Зокрема, в Євпаторії двері адміністративної будівлі розмалювали кольорами українського прапора, а на лавках у Севастополі написали назви зруйнованих росіянами українських міст – Бучі та Ірпеня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-