У Криму посилився тиск на представників Меджлісу — правозахисники

У Криму посилився тиск на представників Меджлісу — правозахисники

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму посилився тиск на представників Меджлісу в Судакському районі.

Як передає Укрінфорсм, про це аналітик "КримSOS" Євгеній Ярошенко повідомив на сайті організації.

“Обшук у заступника голови регіонального Меджлісу Нарімана Курукчі та кримінальне переслідування голови регіонального Меджлісу Ільвера Аметова можуть розглядатися як тиск окупаційної влади на кримськотатарських активістів у Судакському районі”, – зазначив Ярошенко.

23 червня в селі Хутлах (Веселе), що біля тимчасово окупованого Судака, російські силовики прийшли з обшуком до будинку Нарімана Курукчі – заступника голови районного Меджлісу у Судакському районі.

Читайте також: На вулицях українських міст з’явилися плакати до Дня кримськотатарського прапора

Раніше представники загарбників обшукували будинок Ільвера Аметова, голови районного Меджлісу у Судакському районі. Проти активіста відкрили кримінальну справу за “незаконне зберігання зброї”. Мова йде про старовинну зброю, що зберігається у його домашньому музеї. Проте 20 червня “суд” припинив кримінальну справу стосовно Ільвера Аметова.

У КримSOS додали, що напередодні Дня кримськотатарського прапора близько 50 активістів отримали попередження від підконтрольної рф прокуратури. Кримська влада нагадала про заборону проведення масових зібрань 26 червня.

Як повідомляв Укрінформ, представництво Президента України в Автономній Республіці Крим засудило викрадення кримських татар Сусанни Ізмайлової та Расіма Асанова в тимчасово окупованому селі Щасливцеве Генічеського району Херсонщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-