Представництво Президента в АРК засудило викрадення кримських татар на Херсонщини

Представництво Президента в АРК засудило викрадення кримських татар на Херсонщини

Укрінформ
Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим засудило викрадення кримських татар Сусанни Ізмайлової та Расіма Асанова в тимчасово окупованому селі Щасливцеве Генічеського району Херсонщини.

Про це повідомляється у Телеграмі Представництва, передає Укрінформ.

"Представництво засуджує черговий злочин рф, скоєний у тимчасово непідконтрольних районах Херсонської області щодо незаконного проникнення в будинки та викрадення громадян України - кримських татар Сусанни Ізмайлової та Расіма Асанова", - йдеться у повідомленні.

У Представництві наголосили, що інформують українські правоохоронні органи про злочини, які чинить армія рф, зокрема, на території тимчасово непідконтрольних районів Херсонської області. До відповідальності має бути притягнено кожного винного у переслідуваннях цивільного населення України, у тому числі представників корінного кримськотатарського народу, які були змушені виїхати з тимчасово окупованого Криму після 2014 року задля збереження власних безпеки та життя.

Зазначається також, що незаконні арешти, обшуки та переслідування представників кримськотатарського народу порушують норми міжнародного гуманітарного права та положення Конвенції про захист прав людини й основоположних свобод. Репресії та порушення прав і свобод громадян України на окупованих і тимчасово непідконтрольних територіях повинні негайно припинитися, що неможливо без повернення контролю над окремими районами Херсонської області та деокупації Кримського півострова.

Читайте також: На Херсонщині загарбники викрали двох кримських татар

Як повідомляв Укрінформ, 22 червня загарбники провели «обшук» у будинку відомої у Генічеському районі культпрацівниці, хореографа, викладача народних танців Сусанни Ізмайлової, вилучили смартфони та інші гаджети, а саму жінку забрали. Також загарбники увірвалися до Расіма Асанова. За попередньою інформацією, його, як і Ізмайлову, утримують у «підвалі» училища №17.

Поліція Херсонщини станом на 22 червня відкрила 408 кримінальних проваджень щодо зникнення безвісти мирних жителів області, нині відомо про звільнення 204 громадян, доля ще 204 викрадених досі невідома.

Постійна представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева повідомила, що на Херсонщині російські загарбники утримують у своїх катівнях близько 600 осіб, також викрадених мешканців області вивозять у Крим.

Людей утримують, зокрема, у будівлі Херсонської ОДА, у СІЗО, у ПТУ №17 міста Генічеська. Також частину викрадених жителів Херсонської області вивозять до Криму, їх утримують у Сімферопольському СІЗО в окремому блоці та у Севастополі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-