Бійців ЗСУ закликають долучитися до флешмобу з нагоди Дня кримськотатарського прапора

Бійців ЗСУ закликають долучитися до флешмобу з нагоди Дня кримськотатарського прапора

Укрінформ
Військовослужбовців ЗСУ, кримських татар і тих, хто з Криму, закликають долучитися до флешмобу з нагоди Дня кримськотатарського прапора, так само кримськотатарський прапор підніматимуть по всій Україні і за кордоном.

Як передає Укрінформ, про це на пресконференції на тему «Два прапори - єдина країна», присвяченій Дню кримськотатарського прапора, в Медіацентрі Україна – Укрінформ сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«Ми дуже сподіваємося, що до флешмобу цього року приєднаються кримські татари – військовослужбовці Збройних Сил України, бійці підрозділів територіальної оборони», - зазначив Чубаров.

За його словами, готується відповідне звернення, в якому всіх, не лише військовослужбовців - кримських татар, але й тих, хто з Криму і зараз захищає Україну, закличуть приєднатися до флешмобу. Чубаров зазначив, що військовослужбовці зможуть отримати кримськотатарські прапори для участі у флешмобі.

Як підкреслив Чубаров, День кримськотатарського прапора - це загальнонаціональне свято для кримських татар, що відзначається не лише в Україні, включаючи тимчасово окупований Крим, але й по всіх тих країнах, де проживає кримськотатарська діаспора. Кримськотатарський прапор з нагоди його свята піднімуть не лише в Україні, а й за кордоном.

Читайте також: Окупанти у Криму виписали понад 50 застережень до Дня кримськотатарського прапора - Чубаров

«Ми очікуємо підняття кримськотатарського національного поруч з Державним прапором України, на флагштоках біля будівель обласних державних адміністрацій, на флагштоках у дипломатичних представництвах і місіях України за кордоном», - зазначив Чубаров.

Також він повідомив, що до свята готується концерт, який проведуть у захищеному від обстрілів приміщенні. За його словами, цим проєктом займається кінорежисер Ахтем Сеїтаблаєв, який наразі є військовослужбовцем.

Сеїтаблаєв, своєю чергою, зазначив, що будуть використані декорації, які нагадуватимуть про Крим – чотириметрові легкі конструкції. Головний захід планують провести на одній зі станцій метро. За словами режисера, це і безпечно, і це «міцний» наратив.

Кінорежисер зазначив, що навіть у непрості часи треба пам’ятати про певні маркери, за якими все-таки легше рухатися. Одна з таких подій - День кримськотатарського прапора.

26 червня в Україні відзначається День кримськотатарського прапора.

У тимчасово окупованому Криму активістам вручили понад 50 попереджень про кримінальну відповідальність за проведення заходів, присвячених Дню кримськотатарського прапора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-