«Суд» в окупованому Криму заарештував адвоката Азаматова на вісім діб

«Суд» в окупованому Криму заарештував адвоката Азаматова на вісім діб

Укрінформ
В окупованому Криму так званий "суд" визнав адвоката Айдера Азаматова винним в адміністративному правопорушенні й заарештував його на 8 діб.

Про це у Фейсбуці повідомила журналістка Лутфіє Зудієва, передає Укрінформ.

"Центральний районний суд Сімферополя відправив адвоката Айдера Азаматова під адміністративний арешт на 8 діб", - написала Зудієва.

За її словами, рішення про арешт Азаматова приймав суддя Сергій Деменок, який напередодні аналогічне рішення виніс у справі іншого адвоката, Назіма Шейхмамбетова.

Читайте також: Правозахисники закликають світ висловити протест проти затримань адвокатів у Криму

Як повідомлялося, 27 травня в окупованому Криму затримали адвокатів Еміне Авамілєву та Айдера Азаматова, які прибули до будівлі так званого Центрального районного “суду”, де розглядалася адміністративна "справа" стосовно їхнього колеги Назіма Шейхмамбетова. Адвокатам висунули обвинувачення у скоєнні адміністративного правопорушення за ч.1 ст.20.2.2 КпАП рф (Організації масового одночасного перебування та (або) пересування громадян у громадських місцях, що спричинили порушення громадського порядку).

Ніч перед судом Азаматов провів у камері для адміністративно затриманих у відділку поліції Залізничного району м. Сімферополя.

Фото: Тарас Ібрагімов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-