Затриманого у Криму адвоката відправили під арешт

Затриманого у Криму адвоката відправили під арешт

Укрінформ
"Суд" в окупованому Криму заарештував на вісім діб затриманого раніше адвоката Назіма Шейхмамбетова.

Про це у Фейсбуці повідомляє "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

"Центральний районний суд" Сімферополя відправив кримського адвоката Назіма Шейхмамбетова під адміністративний арешт до міського ізолятора тимчасового тримання на 8 діб", - йдеться у повідомленні.

Шейхмамбетов, коментуючи ситуацію, зазначив, що його арешт має "очевидний політичний підтекст".

Читайте також: У Криму біля будівлі «суду» окупанти затримали ще двох адвокатів

"У цій історії немає нічого спільного із законом, я виконував свої професійні обов'язки і не організовував жодних масових зборів. Тут очевидний політичний підтекст та тиск на адвокатів", - сказав Шейхмамбетов.

Як повідомлялося, 26 травня оперативники так званого центру протидії екстремізму затримали Шейхмамбетова, який прибув захищати затриманого колегу Едема Семедляєва. На нього склали адміністративний протокол за статтею 20.2.2 КоАП рф ("Організація масового одночасного перебування та (або) пересування громадян у громадських місцях, що спричинили порушення громадського порядку").

Читайте також: Правозахисники закликають світ висловити протест проти затримань адвокатів у Криму

У протоколі зазначено, що 26 жовтня 2021 року біля будівлі поліції в Сімферополі Шейхмамбетов “добровільно брав участь у масовому одночасному перебуванні громадян у громадському місці з метою вираження підтримки затриманим особам кримськотатарської національності, порушуючи санітарні норми та правила”, чим створив загрозу поширення COVID-19. Того дня Шейхмамбетов під час масових затримань кримських татар прибув до відділення поліції для надання їм юридичної допомоги.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-