У Криму біля будівлі «суду» окупанти затримали ще двох адвокатів

У Криму біля будівлі «суду» окупанти затримали ще двох адвокатів

Укрінформ
В окупованому Криму затримали адвокатів Еміне Авамільову та Айдера Азаматова, які прибули до будівлі так званого Центрального районного “суду”, де розглядалася адміністративна "справа" щодо їхнього колеги Назіма Шейхмамбетова.

Про це у Фейсбуці повідомляє "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

“Біля будівлі Центрального районного суду в Сімферополі було затримано адвокатів Айдера Азаматова та Еміне Авамільову”, - йдеться у повідомленні.

Як підкреслив Азаматов, його та адвоката Авамільову затримали співробітники поліції "при виконанні професійних обов'язків щодо захисту адвоката Шейхмамбетова".

Повідомляється, що після затримання адвокатів відвезли на вул. Б. Хмельницького, 4 "для з'ясування обставин скоєння адміністративного правопорушення за ч.1 ст.20.2.2 КоАП рф".

За даними "Кримської солідарності", з метою захисту інтересів Назима Шейхмамбетова, окрім Авамільової та Азаматова, прибули адвокати Ельвіна Семедляєва, Рефат Юнусов, Сіяр Паніч, Ліля Гемеджі, Сафіє Шабанова, Рустем Камільов та громадський захисник Айдер Сулейманов.

Також на відкритий “суд” з розгляду адміністративного протоколу щодо Шейхмамбетова прибули слухачі з різних районів Криму, серед яких ветерани кримськотатарського руху та правозахисники.

Читайте також: «Суд» у Криму відхилив апеляцію на арешт громадянської журналістки Данилович

Як повідомлялося, напередодні, 26 травня, біля Київського районного суду в Сімферополі затримали адвоката Назима Шейхмамбетова, який прибув захищати колегу Едема Семедляєва.

Шейхмамбетова звинуватили у порушенні санітарних норм за статтею 20.2.2, частина 1 (“організація масового одночасного перебування та (або) пересування громадян у громадських місцях, що спричинили порушення громадського порядку”).

Правоохоронці стверджують, що 26 жовтня 2021 року адвокат, перебуваючи біля будівлі поліції Центрального району м. Сімферополя з метою захисту інтересів двох десятків кримських татар, порушував соціальну дистанцію, чим "створив загрозу поширення коронавірусної інфекції".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-