Жителів Криму змушують здавати кров для поранених військових рф - Денісова

Жителів Криму змушують здавати кров для поранених військових рф - Денісова

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму окупаційна влада змушує місцевих жителів примусово здавати кров для поранених російських військових.

Як передає Укрінформ, про це уповноважена з прав людини Верховної Ради України Людмила Денісова повідомила в Телеграмі.

"Постійно отримую інформацію про велику кількість поранених військових рф в лікарнях та санаторіях тимчасово окупованого півострова. Медичні заклади не можуть впоратися з таким навантаженням, катастрофічно не вистачає крові. У зв’язку з цим активно ведеться примусова кампанія донорства крові на ТОТ Крим", - зазначила Денісова.

За її словами, головний лікар Сімферопольської центральної районної клінічної лікарні видав спеціальний наказ, в якому сказано, що необхідно збільшити запаси крові всіх категорій з розрахунком на 1500 реципієнтів і тимчасово зупинити безоплатне надання медичних послуг.

"У Севастополі у військовому госпіталі палати переповнені, ставлять додаткові ліжка для поранених. У деяких палатах перебуває до 40 осіб", - додала Денісова.

Щоб поповнити банк крові, окупаційна влада вимагає від підприємців відправляти працівників на пункти здачі крові. "При цьому донором може стати будь-хто – жодних медичних документів не вимагається, обстеження не проводиться. Люди, аби не втратити роботу, змушені ставати донорами", - підкреслила Денісова.

Читайте також: Семедляєв: Адвокатів переслідують у Криму, оскільки вони "створюють труднощі правоохоронцям"

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово окупованому Криму планують прибрати зі шкільної програми вивчення англійської мови як "небезпечної для учнів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-