Семедляєв: Адвокатів переслідують у Криму, оскільки вони

Семедляєв: Адвокатів переслідують у Криму, оскільки вони "створюють труднощі правоохоронцям"

Укрінформ
Адвокат Едем Семедляєв пов'язує нові адміністративні справи стосовно нього та його колеги Назіма Шейхмамбетова з тим, що вони є “незручними адвокатами”, які створюють труднощі для "правоохоронців" окупованого Криму.

Коментар Семедляєва опублікувала у Фейсбуці журналістка Лутфіє Зудієва, повідомляє Укрінформ.

"Протягом 8 років ми працюємо у політично мотивованих справах, тим смим створюємо певні труднощі для правоохоронних органів, показуючи рівень неспроможності кримінальних справ", - прокоментував Семедляєв.

За словами адвоката, він та його колега Шейхмамбетов є "незручними адвокатами".

"Тому стосовно нас проводиться така робота. Ми пов'язуємо це з нашою професійною діяльністю", - наголосив юрист.

Він припустив, що зараз серед "правоохоронців" Криму проходить акція "посади адвоката" або "притягни його до адміністративної відповідальності".

Адвокат наголосив, що таке ставлення до нього окупаційної влади "навпаки, мотивує його на роботу".

Читайте також: В окупованому Криму хочуть вилучити англійську мову зі шкільної програми - Денісова

Як повідомлялося, 26 травня в окупованому Криму "суддя" Київського районного суду міста Сімферополя Віктор Крапко визнав винним адвоката Едема Семедляєва в "дискредитації збройних сил рф" за публікацію у Фейсбуці матеріалу Нафіса Кашапова, який представляє громадський рух "Вільний Ідель-Урал" у Польщі. Адвоката оштрафували на 75 тисяч рублів (близько 37 тисяч гривень).

У 2021 році Семедляєв уже притягувався до адміністративної відповідальності - був заарештований на 12 діб та оштрафований на 4 тисячі рублів за відмову припинити відкрите ведення аудіозапису на вимогу начальника відділу "Центру протидії екстремізму" Руслана Шамбазова (ст. 9.3 КпАП рф).

Шейхмамбетов також був затриманий 26 травня за обвинуваченням в організації одночасного масового перебування громадян у громадському місці (ч.1 ст. 20.2.2 КпАП рф).

У протоколі зазначається, що раніше, 26 жовтня 2021 року, біля будинку поліції у Сімферополі він "добровільно брав участь у масовому одночасному перебування громадян у громадському місці з метою висловлення підтримки затриманим особам кримськотатарської національності, порушуючи санітарні норми та правила", чим створив загрозу поширення COVID-19.

Шейхмамбетова після затримання незаконно залишили у відділенні поліції на ніч. Судове засідання стосовно нього заплановане на п'ятницю, 27 травня, в Центральному районному суді Сімферополя о 13:00.

Фото: Фейсбук Lutfiye Zudiyeva

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-