«Суд» у Криму оштрафував адвоката Семедляєва за «дискредитацію» армії рф

«Суд» у Криму оштрафував адвоката Семедляєва за «дискредитацію» армії рф

Укрінформ
"Суд" в окупованому Криму визнав винним адвоката Едема Семедляєва у "дискредитації з збройних сил рф" та засудив його до штрафу.

Рішення виніс суддя "Київського районного суду" міста Сімферополя Віктор Крапко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, Семедляєв визнаний винним за частині 2 статті 20.3.3 (Публічні дії, спрямовані на дискредитацію використання збройних сил російської федерації). "Суд" ухвалив оштрафувати адвоката на 75 тисяч рублів (близько 37 тисяч гривень).

Як повідомлялося, вранці 26 травня адвоката Семедляєва затримали співробітники «Центру протидії екстремізму». Йому було висунуто обвинувачення за частиною 2 статті 20.3.3 (Публічні дії, спрямовані на дискредитацію використання збройних сил російської федерації). У протоколі про адміністративне правопорушення йдеться про розміщення у Фейсбуці публікації, датованої 16 квітня 2022 року, представника громадського руху "Вільний Ідель-Урал" у Польщі Нафіса Кашапова.

Читайте також: «Суд» в Криму залишив у силі рішення про арешт та штраф адвоката Семедляєва

У 2021 році адвокат Едем Семедляєв був заарештований на 12 діб і оштрафований на 4 тисячі рублів російським судом у Сімферополі за статтею 19.3 КоАП РФ за відмову припинити відкрите ведення аудіозапису на вимогу начальника відділу ЦПЕ Руслана Шамбазова.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-