В окупованому Криму затримували адвоката Семедляєва через пост у Фейсбуці

В окупованому Криму затримували адвоката Семедляєва через пост у Фейсбуці

Укрінформ
В окупованому Сімферополі співробітники «Центру протидії екстремізму» вранці затримували адвоката Едема Семедляєва.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила дружина адвоката Ельвіна Семедляєва.

За її словами, адвоката затримували співробітники «центру «Е» Костянтин Уразов та Руслан Шамбазов. При цьому копію протоколу затримання їй не надали, а права Едему Семедляєву не були зачитані.

Адвоката обвинувачують за частиною 2 статті 20.3.3 (Публічні дії, спрямовані на дискредитацію використання збройних сил російської федерації), що з’явилась у Кодексі про адміністратівні правопорушення рф після того, як президент володимир путін підписав закон про «заборону дискредитації армії рф».

Як розповів Семедляєв, коли вийшов із будівлі МВС в Сімферополі, у протоколі про адміністративне правопорушення йдеться про публікацію, датовану 16 квітня 2022 року, зроблену представником громадського руху "Вільний Ідель-Урал" у Польщі Нафісом Кашаповим.

Згідно з протоколом, який є у розпорядженні Укрінформу, у пості Кашапова було сказано: «…Втрати особового складу від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну становлять понад 20 тисяч людей… І факти доводять: російські окупанти в Україні займаються мародерством не гірше, ніж масові зґвалтування і вбивство мирних мешканців. Раніше подібні злочини проти людяності скоювалися московитами в Азербайджані, Молдові, Інгушетії, Чечні, Грузії і Сирії…»

Читайте також: У Криму «справу» журналіста Єсипенка повернули до «суду» першої інстанції

Як повідомлялося, Семедляєва раніше вже заарештовували за адміністративною статтею за «непокору поліції», коли він захищав затриманих кримських татар.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-