«Суд» в Криму залишив у силі рішення про арешт та штраф адвоката Семедляєва

«Суд» в Криму залишив у силі рішення про арешт та штраф адвоката Семедляєва

Відео
Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму так званий «Верховний суд» не задовольнив апеляційну скаргу на рішення про штраф та адміністративний арешт адвоката Едема Семедляєва, звинуваченого у непокорі співробітнику поліції.

Про це адвокат повідомив у відео, опублікованому в Фейсбуці "Кримською солідарністю", передає Укрінформ. 

«Суд не задовольнив апеляційну скаргу, залишив рішення Центрального районного суду в силі. Тобто рішення Центрального районного суду набуло законної чинності. Тепер я зобов'язаний сплатити 4 тисячі штрафу, за іншим адмінпротоком я відсидів 14 діб адміністративного арешту», - повідомив Семедляєв.

За його словами, разом із «Адвокатською палатою Криму» він оскаржуватиме рішення «суду» в конституційній інстанції.

Як вважає Семедляєв, підставою для оформлення щодо нього адміністративних протоколів були не правопорушення з його боку, а особиста неприязнь співробітника так званого центру з протидії екстремізму Руслана Шамбазова.

«Я вважаю, що це була якась особиста неприязнь, тому що нормами закону він не апелював і підстави, за якими було складено протоколи, постійно змінювалися. То мені закидали, що я веду аудіозапис, то відеозапис, потім говорили, що я те й те робив. Під час так званого роздягання він теж на ходу вигадував, для чого йому це потрібно. Для виявлення об'єкта правопорушення – телефону, який був на столі, не треба було оглядати мою спідню білизну, якщо він хотів дійсно оглянути об'єкт злочину. Тому я вважаю, що це була якась особиста ворожість», - вважає адвокат.

Семедляєв підкреслив, що йому не відомі причини цієї неприязні, оскільки особистих контактів із співробітником центру «Е» у нього не було, а були лише контакти у межах адвокатської діяльності.

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня 2021 року після масових затримань кримських татар біля будівлі «Кримського гарнізонного військового суду» Едем Семедляєв намагався здійснити їх захист у Центральному відділі поліції № 3. Силовики вимагали від адвоката припинити вести аудіозапис допиту затриманого, а потім - роздягтися догола для перевірки на наявність «екстремістських татуювань». За відмову його засудили до адміністративного арешту та штрафу у розмірі 4 тис. руб. (близько 1,5 тис. грн). Понад 75 людей з адвокатської палати Криму поставили свої підписи під апеляцією до Верховного "суду" Криму в Сімферополі, щоб оспорити рішення Центрального районного суду. У разі відмови в апеляції захист Семедляєва висловив намір оскаржити рішення про арешт адвоката у міжнародній судовій інстанції. 

Фото: Крымская солидарность

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-