Кримські адвокати оскаржать вирок Едему Семедляєву

Кримські адвокати оскаржать вирок Едему Семедляєву

Укрінформ
Адвокатська спільнота окупованого Криму оскаржить вирок Едему Семедляєву - штраф за відмову роздягнутися догола на вимогу силовиків.

Про це повідомляє у Фейсбуці «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«Більш як 75 осіб з адвокатської палати Криму поставили свої підписи під апеляцією в адміністративній справі щодо захисника Едема Семедляєва. Протокол на нього було складено за статтею 19.3 КпАП РФ за відмову роздягнутися догола на вимогу начальника центру «Э». За це адвокат зобов'язаний виплатити штраф у розмірі 4 тисяч рублів», - йдеться у повідомленні.

Скаргу направили до Верховного «суду» Криму в Сімферополі. Адвокати оскаржуватимуть рішення Центрального районного «суду» в особі «судді» Сергія Деменока, який визнав Семедляєва винним за невиконання законних вимог співробітника поліції.

Правозахисники нагадали, що керівник відділу Центру протидії екстремізму Руслан Шамбазов назвав вимоги від адвоката роздягнутися законними, необхідними для огляду співробітником поліції.

«Ці дії поліції не мали нічого спільного з законом і були спрямовані як мінімум на перешкоджання професійній діяльності адвоката», - вважає колега Семедляєва Еміль Курбедінов.

У «Кримській солідарності» зазначили, що адвокатська палата Криму і раніше виступала на підтримку Едема Семедляєва за першим адміністративним протоколом, який надійшов за відмову припинити відкрите ведення аудіозапису в будівлі МВС. Тоді під апеляцією поставили підпис 80 юристів.

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня після масових затримань кримських татар біля будівлі Кримського гарнізонного військового суду Едем Семедляєв намагався здійснити їх захист у Центральному відділку поліції № 3. Силовики вимагали від адвоката припинити вести аудіозапис допиту затриманого, а потім - роздягнутися догола для перевірки на наявність «екстремістських татуювань». За відмову його засудили до адміністративного арешту на 12 днів і штрафу 4 тис.руб. (близько 1,5 тис. грн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-