росіяни змушують херсонських аграріїв продавати овочі в Крим за копійки

росіяни змушують херсонських аграріїв продавати овочі в Крим за копійки

Укрінформ
На Херсонщині аграріїв змушують продавати овочі в Крим за копійки.

Про це у Фейсбуці написав депутат Херсонської облради, радник голови ОВА з питань тероборони на громадських засадах Сергій Хлань, передає Укрінформ.

«Росіяни в Криму радіють дешевим раннім овочам, завезеним з Херсонщини. Продукція має смак і продається за значно нижчими цінами», - написав Хлань.

Проте, як підкреслив він, нікого там не хвилює, що це урожай вкрадений в українців. Херсонська область — аграрний регіон, який постачав овочі всій країні. Спочатку російські загарбники відрізали тимчасово захоплену Херсонщину від іншої частини України, а потім змусили продавати овочі за копійки, фактично пограбувавши.

Читайте також: На Херсонщині росіяни грабують підприємства відомих торговельних марок – журналіст

"На чужих смертях і горі — загарбники радіють дешевим та краденим овочам", - зазначив Хлань.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині у Каховці російські загарбники примушують фермерів підписувати заяви на «осуществление сельскохозяйственной деятельности» для отримання дозволу на полив полів.

Фермерам на захопленій Херсонщині ворог погрожує "націоналізацією", якщо вони не отримають дозвіл від "влади" та не платитимуть "податки" незрозуміло куди.

Частина аграріїв не вийшли на весняно-польові роботи зовсім, частина - працюють на власних запасах пального, добрив, а є ті, хто співпрацює з ворогом і закуповує ресурси в загарбників.

Читайте також: Загарбники пригнали викрадені з Мелітополя комбайни до Чечні, але не можуть їх увімкнути – CNN

Фермери працюють в умовах тиску з боку російських загарбників, у сільгоспвиробників забирають техніку, поля заміновані. Ворог вивозить з Херсонщини зернові.

На Херсонщині російські загарбники дозволили фермерам сіяти тільки зерно і соняшник і вимагають, щоб фермери погоджувалися безкоштовно віддавати 70% майбутнього врожаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-