Командування чф відвело більшість кораблів на бази у Криму

Командування чф відвело більшість кораблів на бази у Криму

Укрінформ
Більшість кораблів рф відведені до місць базування в тимчасово окупованому Криму, лише два з них - на патрулюванні в відкритому морі, але загрози ракетного удару по областях України це не зменшує.

Про це повідомляє у Фейсбуці речник оперативного командування «Південь» Владислав Назаров, передає Укрінформ

«Корабельне угруповання ворожих сил залишило на патрулюванні 2 кораблі, решта – відновлює сили й запаси по базах в Криму. Але загрози ракетного нападу та відчайдушної висадки рашистського десанту це не зменшує», - зазначив Назаров.

За його словами, на суходолі ворог не веде наступальних дій, але вдарив серед ночі по Миколаєву реактивною системою залпового вогню «Смерч». Вражені об’єкти приміської інфраструктури, постраждалих немає.

Наші ракетно-артилерійські підрозділи атакували ворожі позиції 36 разів. Втрати ворога уточнюються.

Він наголосив, що на окупованих територіях назріває гуманітарна криза.

Читайте також: рф обстрілює ракетами чотири області – Генштаб ЗСУ

«Колабораційна влада, призначена з некомпетентних осіб, не здатна вирішувати адміністративні й економічні питання. Забезпечення регіону в ручному режимі ситуативними поставками продовольства, пального, ліків та іншим вже навіть не створює ілюзії добробуту. Самі ж колаборанти вишукують способи втекти від відповідальності та нав’язаних обов’язків до Криму», - уточнив речник ОК «Південь».

Як повідомляв Укрінформ з посиланням радника міністра внутрішніх справ Вадима Денисенка, росія не активізує кораблі чорноморського флоту, поки не встановить комплекси ППО на Зміїному.

13 травня в Чорному морі перебували 4 кораблі і 2 підводні човни чф, які несли понад 30 крилатих ракет типу «Калібр».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-