Убитих і поранених росіян з острова Зміїний звозять в окупований Севастополь - розвідка

Убитих і поранених росіян з острова Зміїний звозять в окупований Севастополь - розвідка

Укрінформ
До окупованого Севастополя звозять убитих і поранених військових російської армії з острова Зміїний.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі Головне управління розвідки Міністерства оборони.

“Із сорока зв’язківців збройних сил рф, відряджених на острів Зміїний, живими повернулися восьмеро. Одночасно евакуйовано десять тіл загиблих. Всі вони військовослужбовці частини спецзв’язку збройних сил рф, яка дислокується в окупованому Севастополі”, - ідеться в повідомленні.

За інформацією ГУР, на сьогодні у севастопольському військовому шпиталі переповнені відділення хірургії та травматології, у палатах встановлюють по сорок ліжок.

Читайте також: росіяни женуть додому цілі каравани з «вантажем 200» - перехоплення СБУ

Крім того, через велику кількість поранених на території Криму активно ведеться кампанія щодо донорства крові. Зокрема, окупаційна влада вимагає від підприємців відправляти працівників до пунктів здачі крові. При цьому донором може стати хто завгодно – жодних медичних документів не вимагається, обстеження не проводиться, інформують у ГУР.

За даними розвідки, на «державні підприємства» півострова надійшло розпорядження про відправлення до військкоматів певної кількості чоловіків (залежить від загальної кількості працівників). Їм пропонують підписати контракти зі збройними силами рф на строк від трьох місяців до року. Обіцяють несення служби на тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей.

Читайте також: Україна успішно атакує ППО та судна постачання рф біля Зміїного – Міноборони Британії

”Як показує практика, подібні обіцянки окупантами не виконуються. Багато полонених рашистів скаржаться саме на те, що попри обіцянки «виконувати виключно поліційні функції у захоплених населених пунктах», вони одразу опиняються на передовій”, - зазначають у ГУР.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-