В окупованому Криму активізувався партизанський рух

В окупованому Криму активізувався партизанський рух

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму активізувався партизанський рух проти російських загарбників, створений Телеграм-канал "Крим - край партизанської слави".

Про це уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денiсова повідомляє у Телеграмі, передає Укрінформ.

За даними омбудсмена, у березні росіяни почали масово вивозити з Криму свої родини. Водночас стрімко стартував продаж нерухомості.

"За 2,5 місяця війни у Кремлі почали усвідомлювати, що настрої громадян в Криму змінюються. Кримчани чекають визволення півострова від рашистськоі навали. В АРК активізувався партизанський рух проти рашистів. Відкрито Телеграм-канал «Крим – край партизанської слави»", - зазначила Денісова.

За її інформацією, на сьогодні проведено безліч партизанських акцій: від проколювання коліс автомобілів, чиї власники підтримують окупантів, розклеювання листівок з антивоєнними закликами до збору адрес російських загарбників.

Родичі кримчан, які воюють у лавах російської армії проти України, почали отримувати попередження про неминучу розплату.

На агітках написано: "Військовослужбовець російської федерації, знай: ми вже тут. Крим - це Україна".

Як зауважила Денісова, жителі півострова, які чекали на путінську росію, почали розуміти, що війна буде програна, а час відповідальності для всіх колаборантів наближається.

Читайте також: В окупованому Криму активізується партизанський рух проти Z-фашистів

За її словами, на фоні цього у Кремлі віддали наказ місцевим "поліцейським" та працівникам ФСБ посилити тиск і не допустити провокацій у Криму. Із цією метою на допомогу відправили козаків з Ростовської області. Вони, згідно з інформацією омбудсмана, будуть займатися пошуком та затриманням українських активістів. Посилена й охорона військової техніки, що перекидається через Крим на материкову частину України.

Крім того, кремль видав розпорядження посилити пропаганду та зменшити кількість вивезених загиблих і поранених російських військових на територію тимчасово окупованого Криму, зауважила омбудсмен.

Уповноважена наголосила, що терор, жорстоке поводження з мирними жителями на окупованих територіях є військовим злочином, визначеним Статутом Міжнародного військового трибуналу та Римським статутом Міжнародного кримінального суду, а також порушенням норм Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

Омбудсмен закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення російської федерації в Україну врахувати ці факти злочинів і порушень рф.

Як повідомляв Укрінформ, в окупованому Криму небайдужі громадяни розклеюють листівки, у яких порівнюють росію з нацистською Німеччиною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-