росія стягує зенітно-ракетні сили на північ Криму – ЗМІ

росія стягує зенітно-ракетні сили на північ Криму – ЗМІ

Фото
Укрінформ
Супутник зафіксував стягування зенітно-ракетних сил армії рф на північ окупованого Криму – до села Філатівка, розташованого поблизу Херсонської області.

Про це свідчить супутниковий знімок Planet Labs за 6 травня, який є у розпорядженні «Схем» (Радіо Свобода), передає Укрінформ.

«російські військові розмістили техніку в селі Філатівка на двох ділянках населеного пункту. У травні на одній із цих ділянок кількість військової техніки збільшилася», - вказують журналісти.

Читайте також: Кримський міст точно буде зруйнований, це питання часу – радник глави МВС

За словами військового експерта, який на прохання журналістів проаналізував знімок, крім казарм, на цій території розташований склад паливно-мастильних матеріалів. Також можна помітити близько двох сотень бойових броньованих машин різного типу та вантажних і командних автомобілів. Окремо з’явилася великогабаритна техніка, що, за словами експерта, може бути зенітними та ракетними пересувними комплексами.

«За виглядом можна сказати, що це один із трьох видів зенітно-ракетних комплексів, а саме: ракетна система залпового вогню «Смерч», протиповітряні комплекс С-300 або оперативно-тактичний ракетний комплекс «Іскандер», – розповів військовий експерт. На його думку, така техніка може бути використана для обстрілу позицій українських військових.

Якщо порівнювати з супутниковим знімком цієї місцевості за 27 квітня – техніки було значно менше.

Читайте також: Строковиків з окупованого Криму дуже активно відправляють на війну з Україною - Ташева

На другій частині Філатівки, де також є військова техніка, кількість її майже не змінилася. Станом на кінець квітня і початок травня на цій території залишаються переважно військові вантажівки та різні види бойових броньованих машин. З 2018 року в селі Філатівка розташовані казарми російських прикордонників.

Як повідомляв Укрінформ, за даними оперативного командування "Південь", поблизу українських берегів у Чорному морі ворог розташував шість кораблів та два підводні човни із крилатими ракетами.

Всі вони перебувають у стані бойової готовності для нанесення ракетних ударів і споряджені понад 50-ма крилатими ракетами.

8 травня протиповітряна оборона України знищила сім безпілотників та три крилаті ракети ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-