У рф Кримську правозахисну групу визнали «небажаною»

У рф Кримську правозахисну групу визнали «небажаною»

Укрінформ
Генпрокуратура рф визнала «небажаною» діяльність української правозахисної організації "Кримська правозахисна група" (КПГ).

Про це КПГ повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Генеральна прокуратура росії "визнала небажаною у рф діяльність української організації "Кримська правозахисна група", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що сайт Кримської правозахисної групи з минулого року заблокований на окупованому півострові. На даний час доступ до ресурсу закритий як мінімум у Сімферополі, Судаку, Леніно, Керчі, Красноперекопському та Бахчисарайському районах.

Читайте також: У Криму окупанти провели з початку року десятки арештів і затримань - правозахисники

За даними КПГ, у 2020-му та 2021-му роках країною-окупантом було винесено щонайменше 20 рішень, які забороняють матеріали, що публікуються Кримською правозахисною групою, до “поширення на території російської федерації”. Усі публікації стосувалися незаконного військового призову у Криму.

КПГ позиціонує себе як “неурядова організація кримських правозахисників та журналістів, метою якої є сприяння дотриманню та захисту прав людини у Криму шляхом привернення широкої уваги до проблем прав людини та міжнародного гуманітарного права на території Кримського півострова, а також пошуку та вироблення механізмів для захисту прав людини у Криму”.

Читайте також: В окупованому Криму до «судів» направили вже 36 справ про «дискредитацію російської армії»

Крім незаконного призову кримчан на військову службу в рф, КПГ моніторить і фіксує цілий спектр порушень прав людини на півострові, зокрема, розповідає про тиск на політичних активістів, кримінальне переслідування прихильників "Хізб ут-Тахрір", "Свідків Єгови", так званих "українських диверсантів” та інших громадян, які не лояльні до окупаційної влади на півострові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-