Кримськотатарський ресурсний центр розпочав кампанію проти Z-фашизму

Кримськотатарський ресурсний центр розпочав кампанію проти Z-фашизму

Укрінформ
Кримськотатарський ресурсний центр (КРЦ) розпочав кампанію з фіксації та верифікації прихильників Z-фашизму в тимчасово окупованому Криму - перші користувачі символу вторгнення росії в Україну попереджені про відповідальність перед законом.

Про це йдеться на сайті КРЦ, повідомляє Укрінформ.

“Кримськотатарський ресурсний центр попереджає жителя окупованого Криму, власника автомобіля Skoda octavia, держ. номер - Е386рм 82 регіону Юрія Юрійовича, що наклеївши літеру “Z” на свій автотранспорт, ви підтримуєте фашизм і є співучасником злочину проти людяності”, - повідомляє КРЦ.

Пояснюється, що Z – це символ російського вторгнення в Україну в 2022 році.

Читайте також: Суд в рф оголосив новий вирок "кримському диверсанту" Штиблікову

"Саме під цим знаком російська армія здійснює численні злочини проти людяності: масові вбивства мирних людей, геноцид українського народу, знущання з жінок, вбивства й викрадення дітей та інші військові злочини", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що цей символ заборонено не лише в Україні, а також у Німеччині, Латвії, Чехії, Молдові, Литві. А Казахстан і Киргизія прямо заборонили відображати символ “Z” на транспортних засобах у громадських місцях. Зазначається, що список країн, які забороняють цей знак, зростає.

Також КРЦ повідомляє, що за пропаганду російського неонацистського режиму можна покарати відповідно до законодавства України та інших країн. Наприклад, у Німеччині за це загрожує позбавлення волі на термін до трьох років.

Читайте також: російська мілітаризація призвела до масової загибелі птахів біля Севастополя

Правозахисна організація закликає мешканців тимчасово окупованого Криму попереджати знайомих і рідних про заборону символу російської агресії та реагувати на автомобілі з літерою “Z”, надсилаючи фото для фіксування злочинів (Signal – 380673437454).

Анонімність і безпека гарантовані.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська росії обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Фото: КРЦ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-