російська мілітаризація призвела до масової загибелі птахів біля Севастополя

російська мілітаризація призвела до масової загибелі птахів біля Севастополя

Укрінформ
Мілітаризація російськими військами Кримського півострова призвела до масової загибелі морських птахів у бухті севастопольській Кругла (Омега). 

Про це в Телеграмі повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, передає Укрінформ.

“У результаті жахливої мілітаризації півострова, у бухті Кругла (Омега) поблизу м. Севастополь помічена масова раптова загибель морських птахів”, - написала Денісова.

За її словами, територія бухти Кругла завжди вважалася відносно екологічно чистою, але з початком активних бойових дій в Україні, туди скидають свої стоки військовий шпиталь Чорноморського флоту та гелікоптерний завод, який має на території військові склади та власні причали.

Читайте також: Постачати воду до Криму загарбники не зможуть - Арестович

Денісова зазначила, що надходить інформація, що з цих причалів відбувається завантаження кораблів, підводних човнів Чорноморського флоту загарбників боєкомплектами та припасами для обстрілів материкової частини України.

“Це факти свідчать про те, що птахи були отруєні речовинами, що потрапили до акваторії Чорного моря. Країна-окупант рф порушує статтю 35 додаткового Протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів (Протокол No1) від 08 червня 1977 року щодо належного поводження із довкіллям під час воєнних дій”, - наголосила омбудсмен.

Вона закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти порушень прав людини рф в Україні.

Як повідомлялося, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню і балістичних ракет.

Кримський півострів став однією з територій, звідки здійснюється агресія рф проти України.

Фото: Yevgen Zhuk (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-