Суд в рф оголосив новий вирок

Суд в рф оголосив новий вирок "кримському диверсанту" Штиблікову

Укрінформ
Суд у Ростові-на-Дону оголосив новий вирок так званому "кримському диверсанту", севастопольцю Дмитру Штиблікову - 19 років і 6 місяців позбавлення волі за "держзраду".

Про це повідомляє у Фейсбуці Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, передає Укрінформ.

“російський суд Ростова-на-Дону оголосив вирок у новій незаконній справі проти військового експерта, українського журналіста з Криму Дмитра Штиблікова - 19 років і 6 місяців позбавлення волі”, - йдеться в повідомленні.

У Представництві засудили черговий незаконний вирок, винесений Штиблікову, та нагадали, що у листопаді 2017 року він вже був засуджений судом рф до 5 років колонії.

“Представництво засуджує чергові злочини рф, спрямовані на переслідування і незаконне ув’язнення громадян України в Криму. Обидва вироки проти Дмитра є політично мотивованими та є помстою за його проукраїнську позицію”, - наголошується у повідомленні.

Читайте також: В окупованому Криму «суд» почав новий розгляд «справи» активіста Аметова

8 листопада 2021 року Штибліков мав вийти на свободу у зв'язку з завершенням строку покарання у незаконній справі “кримських диверсантів”. Однак того ж дня він був етапований з СІЗО ФСБ “Лефортово” до Ростова-на-Дону, на нього була заведена нова незаконна справа, цього разу за статтею 275 КК РФ “Державна зрада”, за що Штибліков і отримав нове незаконне ув’язнення на 19 років і 6 місяців.

Штибліков був затриманий ФСБ рф 9 листопада 2016 року в Севастополі разом із дружиною Оленою. 10 листопада у ФСБ заявили, що він начебто був членом "диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міністерства оборони України".

Його обвинуватили у так званому "плануванні диверсійних акцій на об'єктах військової інфраструктури й життєзабезпечення в Севастополі".16 листопада 2017 року окупаційний Севастопольський міський суд під головуванням “судді” Нікітіна засудив Штиблікова до п'яти років колонії суворого режиму та штрафу у 200 тисяч рублів. Останніми роками він утримувався у виправній колонії в Омську.

Як повідомляв Укрінформ, колишніх військових експертів Дмитра Штиблікова, Володимира Дудку і Олексія Бессарабова затримали в окупованому Севастополі в листопаді 2016 р. Штибліков під тортурами обмовив себе і в листопаді 2017 року був засуджений окупаційним "судом" до п’яти років колонії суворого режиму і штрафу в 200 тисяч рублів. 28 липня 2020 року йому було висунуто нове обвинувачення – "державна зрада".

Дудку і Бессарабова 2019 року Севастопольський міський "суд" засудив до 14 років позбавлення волі.

Фото: krymsos.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-