В окупованому Криму «суд» почав новий розгляд «справи» активіста Аметова

В окупованому Криму «суд» почав новий розгляд «справи» активіста Аметова

Укрінформ
"Суд" в окупованому Криму розпочав новий розгляд “справи” проти активіста Ільвера Аметова, раніше вже обвинуваченого у незаконному зберіганні частин вогнепальної зброї у своєму домашньому музеї.

Про це повідомляє у Фейсбуці "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

“У Судацькому міському суді відбулося перше слухання у справі голови районного Меджлісу кримських татар Ільвера Аметова. Активіста обвинувачують у незаконному зберіганні вогнепальної зброї — йдеться про складові гвинтівки часів Великої вітчизняної війни, які зберігалися у політика під склом у домашньому музеї”, - йдеться у повідомленні.

Адвокат Олексій Ростовцев повідомив, що “справу” проти його підзахисного було відправлено на новий розгляд у Судацькому міському “суді” у зв'язку з відсутністю у матеріалах протоколу одного із засідань.

Читайте також: Суд у рф висунув обвинувачення у тероризмі чотирьом кримським татарам

“Стало відомо, що у матеріалах кримінальної справи відсутній протокол одного із судових засідань. Під час розгляду апеляційної скарги захисника у Верховному суді Республіки Крим було ухвалено рішення – повернути справу до Судацького міського суду”, - йдеться у повідомленні.

Під час засідання “прокурор” представив обвинувальний висновок, за яким Ільвер Аметов обвинувачується у незаконному зберіганні вогнепальної зброї (ст. 222 КК РФ).

За словами адвоката, Ільвер Аметов не погодився з висунутим йому обвинуваченням.

У зв'язку з неявкою свідка судове засідання було перенесено на 16 травня.

Читайте також: росія посилює тиск на кримських татар - правозахисники

Як повідомлялося, 5 серпня 2021 року Судацький міський "суд" обвинуватив Аметова в частині першій ст. 222 КК рф (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вогнепальної зброї, її основних частин, боєприпасів) та засудив до 8 місяців обмеження волі, зобов'язавши активіста один раз на місяць бути для реєстрації у “спеціалізований державний орган, який здійснює нагляд” за відбуванням засудженими покарання”.

Ільвер Аметов є головою Судацького регіонального меджлісу, забороненого в росії з 2016 року. Під час обшуку у вересні 2019 року з домашнього музею активіста було вилучено експонати старовинної зброї, яку він колекціонує понад 20 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-