Зміни до закону про зниклих безвісти дають інструмент для пошуку людей - КримSOS

Зміни до закону про зниклих безвісти дають інструмент для пошуку людей - КримSOS

Укрінформ
Зміни до Закону України “Про правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин” дозволять на юридичному рівні вести пошук зниклих в окупованому росією Криму.

Про це повідомила юрист КримSOS Анастасія Калініна, повідомляє Укрінформ.

“Усі зниклі українці у Криму визнаються як безвісти зниклі за особливих обставин. Координувати та узагальнювати всю інформацію щодо їх пошуку буде Уповноважений по особах, які зникли безвісти за особливих обставин. Сам розшук проводитимуть представники Національної поліції", - прокоментувала Анастасія Калініна зміни до Закону України №2191 “Про правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин”.

За її словами, надання правового статусу зниклих безвісти дуже важливе для пошуку 44 громадян України, які зазнали насильницького зникнення в окупованому Криму.

Крім того, зазначила юрист, родичі зниклих нарешті зможуть отримати допомогу від держави.

Читайте також: Ташева назвала першочергові виклики на посаді представника Президента в АРК

Як повідомили у КримSOS, зміни в законі розширюють категорію “осіб, зниклих безвісти за особливих обставин”. Тепер його дія поширюється і на тих, хто зникли під час збройного конфлікту, воєнних дій, тимчасової окупації частини території держави, заворушень всередині країни, надзвичайних ситуацій природного чи техногенного характеру.

Юрист КримSOS вважає, що завдяки змінам у законі №2191 "відбуваються важливі зміни на рівні країни".

Вона зазначила, що, за даними омбудсмена Людмили Денисової, на сьогодні отримано понад 16 тисяч заяв про зникнення безвісти громадян України.

“Закон дає інструмент для пошуку цих людей”, – зазначає Калініна.

Нагадаємо, у тимчасово захопленому російськими військами Херсоні розробили єдину форму для подання інформації про викрадених, зниклих людей та факти мародерства.

24 лютого за наказом президента рф путіна розпочалося повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-