Ташева назвала першочергові виклики на посаді представника Президента в АРК

Ташева назвала першочергові виклики на посаді представника Президента в АРК

Укрінформ
Новопризначений постійний представник Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева у перший день роботи на посаді окреслила низку викликів, які її команді доведеться долати в умовах широкомасштабної агресії російської федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

Ташева констатувала, що тимчасова окупація Криму з 2014 року мала лише негативні наслідки для півострова, а з початком широкомасштабного вторгнення в лютому цього року ситуація стала ще гіршою.

«Тривають політичні переслідування. Росія продовжує використовувати Крим як військову базу та плацдарм для повномасштабного наступу на Україну. Здійснює призов наших громадян та відправляє на війну проти власної держави. Обстрілює гуманітарні коридори з Маріуполя та спрямовує людей до Криму, де в них вилучають українські документи й відправляють у пункти розміщення на Далекому сході та в Сибіру», – заявила Ташева.

Також, за її словами, росіяни змушують учителів у школах проводити пропаганду серед дітей та батьків, а тих, хто не погоджується, цькують і звільняють. Лікарів намагаються мобілізувати для роботи на тимчасово окупованій території Донеччини та Луганщини. Також людей змушують брати участь у пропагандистських акціях на підтримку президента рф володимира путіна та розпочатої ним війни, зазначила Ташева.

«У цій ситуації ми насамперед маємо вжити заходів для протидії російським окупантам у Криму і розуміємо, якими вони мають бути. У їх реалізації розраховуємо на підтримку інших державних органів, неурядових громадських організацій та міжнародних партнерів», – наголосила вона.

Читайте також: Конгрес кримських татар обговорив ситуацію з українськими біженцями і день жалоби 18 травня

Як повідомляв Укрінформ, 25 квітня Президент Володимир Зеленський призначив Ташеву на посаду постійного представника Президента України в АРК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-