Конгрес кримських татар обговорив ситуацію з українськими біженцями і день жалоби 18 травня

Конгрес кримських татар обговорив ситуацію з українськими біженцями і день жалоби 18 травня

Укрінформ
Виконавчий комітет Світового конгресу кримських татар обговорив ситуацію в Україні, становище українців, які змушені покинути країну, а також майбутній День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Про це у Фейсбуці повідомляє Світовий конгрес кримських татар, передає Укрінформ.

“Відбулося засідання виконкому Світового конгресу кримських татар. Обговорювалися ситуація в Україні та Криму, становище біженців, які знайшли притулок у Туреччині та Європі через війну, та майбутній День жалоби 18 травня”, - йдеться у повідомленні.

В онлайн-засіданні виконкому взяли участь голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, члени Меджлісу Ескендер Барієв, Гаяна Юксель, Різа Шевкієв, Гульнара Бекірова, Абмеджит Сулейманов, Зевджет Куртумеров, віцепрезидент Світового конгресу кримських татар Ленур Іслямов.

Перший Світовий конгрес кримських татар був організований у 2009 році в Бахчисараї, у його роботі взяли участь 420 делегатів і понад 200 гостей з 13 країн світу. Згідно зі статутом, Світовий конгрес має збиратися раз на п'ять років. Однак у 2014 році через окупацію Криму рф він не відбувся.

Читайте також: В окупованому Криму «суд» почав новий розгляд «справи» активіста Аметова

Світовий конгрес кримських татар - форум, який об'єднує кримських татар, що проживають на історичній батьківщині, у Криму з кримськотатарською діаспорою в Туреччині, Румунії, Польщі, США, Канаді, Литві, а також у країнах Західної Європи та Середньої Азії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-