Підтримка українців на окупованих територіях: Сибіга зустрівся з керівництвом Кримської платформи

Підтримка українців на окупованих територіях: Сибіга зустрівся з керівництвом Кримської платформи

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента України Андрій Сибіга під час зустрічі з керівництвом Кримської платформи заявив, що громадяни, які відмовляються воювати проти України і перебувають під тиском окупантів, “як ніколи потребують захисту”.

Про це в Фейсбуці повідомляє Представництво Президента України в АР Крим, передає Укрінформ.

"Сьогодні наші громадяни, які не бажають виконувати злочинних наказів зі знищення Української держави та на яких чиниться тотальний тиск з боку окупантів та їхніх колаборантів, як ніколи потребують нашого захисту! Працюватимемо над цим", – сказав Андрій Сибіга.

Cпіврозмовники обговорили активний спротив громадян України незаконним діям загарбників на тимчасово окупованих територіях.

Читайте також: СБУ затримала депутата-колаборанта і ліквідувала агентурну мережу рф на півдні та сході

"Без сумніву, посилення санкційного тиску на росію вкрай важливе для зупинення злочинної машини країни-агресора. Тому продовжуємо працювати в цьому напрямі", – зазначив Сибіга.

Під час зустрічі із заступником керівника Офісу Президента також було розглянуто алгоритм підтримки громадян, які проживають у тимчасово окупованому Криму та на тимчасово окупованих територіях Херсонської й Запорізької областей.

Читайте також: «Призов» під дулом автомата: як уникнути мобілізації на окупованих територіях

У зустрічі з боку керівництва офісу Кримської платформи взяли участь постійний представник Президента України в АР Крим Антон Кориневич, його заступниці Таміла Ташева, Дар’я Свиридова та керівник Служби забезпечення діяльності Кримської платформи у Представництві Президента в АР Крим Марія Томак.

Як повідомлялося, з 1 квітня на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя розпочався черговий, вже 15-й, незаконний призов на строкову військову службу громадян України, який в порушення норм міжнародного гуманітарного права здійснюється з 2015 року.

Читайте також: У Херсоні загарбники змушують місцевих везти до Криму награбоване, а звідти – товари рф

За цей час до лав зс рф було залучено понад 34 000 кримчан, більшість яких є громадянами України.

Призов на військову службу в армію країни-окупанта є воєнним злочином, якому, зокрема, вже надається правова оцінка прокуратурою АРК та м. Севастополя, а також інформація про який направлена до Офісу Прокурора МКС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-