У Херсоні загарбники змушують місцевих везти до Криму награбоване, а звідти – товари рф

У Херсоні загарбники змушують місцевих везти до Криму награбоване, а звідти – товари рф

Укрінформ
Солдати росії викрадають підприємців в окупованому Херсоні і під загрозою смерті змушують працювати на рф.

Як передає Укрінформ, про це розповів голова Правління КримSOS Денис Савченко.

Російські солдати зі зброєю забирають вантажівки та вантажопасажирський автотранспорт у населення та підприємців. Вони приходять до керівників і власників місцевих логістичних компаній, у яких залишився відповідний автопарк, та змушують виконувати їхні накази.

Читайте також: Тортури та зґвалтування рашистами: евакуйовані мешканці Херсонщини розповіли про звірства рф

«Людей шантажують, їм загрожують убивством та тортурами рідних. Примушують використовувати наявний транспорт і персонал для обслуговування рейсів до тимчасово окупованого Криму та росії. Ймовірно, саме у такий спосіб здійснюється вивіз локальних товарів та вкраденого, а також ввезення до Херсонської області російських товарів, що значно дорожчі та гіршої якості, порівняно з місцевими. У Криму представники окупаційних структур приходять до місцевих підприємців та змушують їх налагоджувати торгівлю із Херсоном. Якщо підприємці відмовляються, то їх залякують фізичною розправою та проблемами із бізнесом», – заявив голова Правління КримSOS Денис Савченко.

Читайте також: рф планувала відправити українців до Сибіру – будувати міста

Як повідомлялося, Херсон із 2 березня перебуває під контролем військ рф. У перші дні захоплення південного регіону російські військові розграбували велику кількість продовольчих мереж та аптек. Українські товари вивезли на територію окупованого Криму та росії. Наразі мешканці захопленої частини Херсона змушені купувати російські товари, які завозять із Криму. Про це раніше повідомив Денис Савченко у коментарі "Радіо Свобода".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-