Тортури та зґвалтування рашистами: евакуйовані мешканці Херсонщини розповіли про звірства рф

Тортури та зґвалтування рашистами: евакуйовані мешканці Херсонщини розповіли про звірства рф

Укрінформ
Мешканці, що виїжджають з тимчасово захоплених російськими загарбниками населених пунктів Херсонщини, розповідають про викрадення, побиття, зґвалтування.

Про це в інтерв’ю для проєкту Радіо Свобода «Новини Приазов’я» розповів голова Херсонської обласної військової адміністрації Геннадій Лагута, передає Укрінформ.

“З погляду злочинів, я багато знаю інформації про те, що коїться в наших населених пунктах – у таких, припустимо, як Високопілля. Мені хотілося б, щоб після звільнення вже спільно зі слідчими органами, зі спецслужбами це було (розслідувано – ред.). Поки що це інформація, яка надходить від людей, які звідти виходять (виїжджають – ред.) у бік Кривого Рогу. Ми її перевіряємо й оцінюватимемо, коли звільнимо Високопілля”, - наголосив Лагута.

За його словами, ідеться про факти жорстокого поводження, побиття, викрадення, зґвалтування жінок, дівчат – це все, що розповідають люди, і це вимагає подальшого розгляду та покарання всіх винних.

Читайте також: ленін скасовується: на Херсонщині відкрили справу через встановлення пам'ятника

Як повідомляв Укрінформ, загарбники намагаються створити для мешканців Херсонщини картинку, що українська влада область «кинула». Кримський сценарій в Херсонській області не пройшов, а тому ворог блокує «зелені коридори», евакуацію, викрадає активістів, а також усіма силами намагається «сформувати лояльне до них ставлення та громадську думку».

Російські військові викрадають мирних жителів області, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти. Раніше вони захопили гуманітарний хаб, організований для допомоги херсонцям та медустановам, відібрали медикаменти, які намагалися завезти до Херсона волонтери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-