ленін скасовується: на Херсонщині відкрили справу через встановлення пам'ятника

ленін скасовується: на Херсонщині відкрили справу через встановлення пам'ятника

Укрінформ
За фактом встановлення пам’ятника леніну в Генічеську Херсонської області та поширення комуністичної символіки розпочато кримінальне провадження.

Про це Офіс Генерального прокурора повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«За даними слідства, війська окупантів продовжують встановлювати на адміністративних будівлях міста прапори рф та срср. А на центральну площу окупованого міста Генічеськ перед місцевою державною адміністрацією повернули пам’ятник леніну, який було демонтовано в січні 2015 року», - йдеться в повідомленні.

За словами Офісу, двоє мешканців м. Херсон також підняли на флагшток прапор червоного кольору з комуністичною символікою біля меморіалу «Вічного вогню».

Прокурори Херсонської обласної прокуратури здійснюють процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях, розпочатих за фактами виготовлення, поширення, а також публічного використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

Як повідомляв Укрінформ, у місті Бердичів на Житомирщині демонтували обеліск учасникам громадянської війни, який планували знести ще шість років тому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-