Чубаров звернувся до чоловіків у Криму: Від вас залежить - не стати вбивцею

Чубаров звернувся до чоловіків у Криму: Від вас залежить - не стати вбивцею

Укрінформ
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав кримських чоловіків призовного віку і військових у запасі посилати так званих військкомів "за курсом російського корабля".

Про це Чубаров написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Жителі окупованого Криму - молодь призовного віку і військовозобов'язані, котрі перебувають у запасі! Від вас залежить - не стати вбивцею і не бути вбитим”, - написав Чубаров.

Він порадив співвітчизникам посилати “військкомів” в окупованому Криму “курсом російського військового корабля”.

Крім того, голова Меджлісу нагадав кримчанам, що у разі загрози примусового призову до російської окупаційної армії треба негайно виїжджати через треті країни в Україну.

Раніше повідомлялося, що представництво Президента України в Автономній Республіці Крим підготувало детальну інструкцію, як громадянам України з окупованого півострова можна уникнути мобілізації на війну та врятувати життя, якщо їх вже примусили до участі в бойових діях.

Читайте також: Кримчанам масово пропонують укладати короткострокові контракти з міноборони рф

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України, ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст і сіл. Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Українські військові зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат. Станом на 22 квітня ліквідовано вже близько 21 200 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-