росія розмістила у Чорному морі два кораблі з ракетами «Калібр»

росія розмістила у Чорному морі два кораблі з ракетами «Калібр»

Укрінформ
Станом на зараз росія розмістила в Чорному морі два носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр", сумарний ракетний залп яких може становити до 16 ракет.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник, інформуючи про ситуацію в Чорноморській та Азовській операційних зонах.

"Корабельні угрупування противника в акваторіях Чорного і Азовського морів ізолюють район ведення бойових дій, ведуть розвідку і надають вогневу підтримку на приморському напрямку. Станом на зараз в Чорному морі перебувають два носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр". Їхній сумарний ракетний залп може становити до 16 ракет", – поінформував речник.

Читайте також: Туреччина заборонила прохід військових кораблів РФ у Чорне море – Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, за даними керівника Інституту чорноморських стратегічних досліджень Андрія Клименка, виведення з ладу ракетного крейсера "Москва" з 16-ма крилатими ракетами зменшило сумарний залп крилатих ракет кораблів ЧФ РФ, що перебували в Чорному морі, з 72 до 56.

13 квітня українські військові підбили російський крейсер "Москва" ракетами "Нептун", завдавши йому серйозних ушкоджень. Згодом міноборони рф повідомило про затоплення крейсера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-