Обстріл крейсеру «Москва»: у росії на 16 крилатих ракет стало менше

Обстріл крейсеру «Москва»: у росії на 16 крилатих ракет стало менше

Укрінформ
Виведення з ладу ракетного крейсера "Москва" з 16-ма крилатими ракетами зменшило сумарний залп крилатих ракет кораблів ЧФ РФ, що перебувають наразі в Чорному морі, з 72 до 56.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє керівник Інституту чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко.

«Після того, як ракетний крейсер "Москва" з 16-ма крилатими ракетами виведено з ладу, сумарний залп крилатих ракет кораблів ЧФ РФ, що перебувають наразі в Чорному морі, зменшився з 72 до 56», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У рф підтвердили, що крейсер «Москва» зазнав серйозних пошкоджень: «здетонував боєзапас»

Крім того, за інформацією Клименка, в Чорному морі перебувають такі ракетні кораблі чф рф із крилатими ракетами "Калібр": фрегат «Адмирал Эссен» (8 ракет), фрегат «Адмирал Макаров» (8 ракет), корвет «Вышний Волочёк» (8 ракет), корвет «Ингушетия» (8 ракет), корвет «Грайворон» (8 ракет), підводний човен «Ростов-на-Дону» (4 ракети), підводний човен «Старый Оскол» (4 ракети), підводний човен «Великий Новгород» (4 ракети), підводний човен «Колпино» (4 ракети).

Сумарна кількість ракет в «Калібрі» – 56.

Читайте також: Українські військові підбили російський крейсер «Москва» ракетами «Нептун»

Клименко також повідомив, що в Середземному морі у зв’язку з перекриттям проток Туреччиною знаходяться ще такі ракетні кораблі: 1 ракетний фрегат («Адмирал Григорович», ЧФ), 1 ракетний корвет («Орехово-Зуево», ЧФ), 2 ракетних підводних човни («Новороссийск» та «Краснодар», ЧФ). Крім того, там перебувають також 2 ракетних крейсери одного типу з ркр "Москва" ("Varyag", Тихоокеанський флот та "Marshal Ustinov", Північний флот ); за класифиікацією НАТО - Guided Missile destroyers) - "Vice-Admiral Kulakov", Північний флот; "Admiral Tributs", Тихоокеанський флот; 1 ракетний фрегат "Admiral Kasatonov", Північний флот. Останній фрегат, повідомив експерт, є носієм гіперзвукових ракет "Циркон".

«Як мінімум, 4-х з них не пропустила до Чорного моря Туреччина 28 лютого», - наголосив Клименко.

Як повідомляв Укрінформ, 13 квітня українські військові підбили російський крейсер "Москва" ракетами "Нептун", завдавши йому серйозних ушкоджень.

Радник глави Офісу Президента Олексій Арестович в ефірі "Фейгін live" також поінформував про пожежу на флагмані російського флоту. За його словами, на "Москві" перебувало 510 членів екіпажу, а ліквідація пожежі ускладнена штормом. Він також підтвердив, що це саме той "військовий корабель", який вимагав здатися захисників острова Зміїний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-