Колишнього російського політв'язня Бекірова евакуювали до Туреччини на лікування

Колишнього російського політв'язня Бекірова евакуювали до Туреччини на лікування

Фото
Укрінформ
Колишнього російського політв'язня інваліда І групи Едема Бекірова, який проходив тривале лікування у київських медзакладах, евакуювали до Стамбула, де він продовжить лікування.

Про це голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Багатомісячні зусилля, що здійснювалися великим колом людей та установ для порятунку життя колишнього кримського політв'язня Едема Бекірова, який перебував з 13 грудня 2013 року у київських лікарнях та переніс за цей час 3 найскладніші операції, завершилися його евакуацією до Стамбула, в одну з провідних клінік Туреччини, де йому буде продовжено лікування”, - написав Чубаров.

За його словами, Бекіров вирушив у Туреччину у супроводі дружини Гульнари – заступниці голови Генічеської райдержадміністрації, яку також переслідують спецслужби рф. 15 березня вона змогла виїхати з тимчасово зайнятої загарбниками Новоолексіївки на контрольовану Українською державою територію.

"Дуже сподіваємося, що лікування у спеціалізованій клініці в Стамбулі буде успішним і Едем Бекіров знову займе місце серед борців проти російської агресії", - зауважив голова Меджлісу.

Читайте також: На Херсонщині у будинку колишнього політвязня Кремля Едема Бекірова відбулися обшуки - Денісова

Як повідомлялося, зранку 14 квітня у тимчасово окупованій військовими рф Новоолексіївці Херсонської області у будинку колишнього політв’язня Кремля Едема Бекірова відбулися обшуки. Під час трусу російські військові розпитували про дружину Бекірова і їхню дочку Елеонору, яка є радником уповноваженої Верховної Ради з прав людини з питань кримськотатарського народу, та наполягали на їхньому терміновому поверненні додому.

Житель Херсонської області інвалід І групи Едем Бекіров провів кілька місяців у російському СІЗО за обвинуваченням у скоєнні злочину за статтею 222 частина 2 і 222.1 частина 2 КК РФ (зберігання і передача вибухових речовин і боєприпасів).

Силовики затримали його на в'їзді в Крим вранці 12 грудня 2018 року. На півострів він їхав, щоб відвідати літню матір та інших родичів перед плановою операцією на серці. 7 вересня 2019 року Бекіров був визволений під час обміну між Україною і рф.

У червні року підконтрольний країні-окупанту Центральний районний “суд” м.Сімферополя незаконно засудив Бекірова до семи років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії загального режиму і виплати штрафу в розмірі 150 тисяч рублів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-