Награбоване на Херсонщині майно загарбники відправляють у Крим - Денісова

Награбоване на Херсонщині майно загарбники відправляють у Крим - Денісова

Укрінформ
Награбоване в українців у Херсонській області майно загарбники відправляють до тимчасово окупованого Криму.

Про це Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова поінформувала у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Загарбники не допускають до (Херсонської області – ред.) області гуманітарні вантажі, а награбоване майно, продукти харчування, сільськогосподарську техніку та обладнання відправляють до тимчасово окупованого Кримського півострова», - заявила вона.

Читайте також: У Херсоні росіяни мародерять у будинку мера Олешок - вивозять усе майно

Денісова нагадала про пограбовані рашистськими загарбниками магазини, офіси, помешкання людей, масові викрадення та катування активістів, колишніх учасників АТО/ООС, працівників правоохоронних органів.

Вона уточнила, що терор, жорстоке поводження та вбивства мирних жителів на захоплених територіях - це воєнний злочин, визначений Статутом Міжнародного військового трибуналу та Римським статутом Міжнародного кримінального суду, та порушення норм Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

Читайте також: Із Борової на Харківщині загарбники вантажівками вивозять награбоване – селищна рада

«Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну врахувати ці факти військових злочинів та порушень прав людини рф в Україні», - поінформувала український омбудсман.

Як повідомлялося, у пресслужбі Головного управління розвідки Міноборони поінформували, що загарбницька адміністрація Херсона розповсюджує листівки серед місцевого населення, в яких зазначає, що злочини рф в Україні чиняться на благо людей задля «ліквідації антинародного київського режиму».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-