Діалог з рф щодо Криму розпочався вперше з 2014 року - Президент

Діалог з рф щодо Криму розпочався вперше з 2014 року - Президент

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що з росією вже розпочато діалог щодо Криму - вперше з 2014 року.

Про це він сказав в інтерв’ю турецькому телеканалу Habertürk, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вони (російська сторона - ред.) одразу сказали, що вони про Крим не будуть говорити, і не говорили з 2014 року на жодному міжнародному майданчику. Сьогодні вважаю, що ми розпочали діалог. Він повинен бути, для нас це - українська земля. Те, що думає собі росія, це їхнє право. Але всіма міжнародними правилами, всіма міжнародними лідерами визнано, що Крим - це є Україна. Це наша територія, за яку ми будемо точно боротись і нікому віддавати не будемо», - наголосив Президент.

Він зауважив, що це питання треба вирішувати дипломатичним шляхом. «Про це говорить вже і росія. Я погоджуюсь що саме за столом перемовин ми повинні порушувати це питання», сказав глава держави.

Читайте також: Зустріч з росією відбудеться після погодження гарантій безпеки України - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня у Стамбулі відбувся очний раунд переговорів між українською та російською делегаціями. Українська сторона офіційно представила свої пропозиції щодо нової системи гарантій безпеки для України.

Окремим пунктом запропоновано зафіксувати позицію України та росії щодо статусу Криму, протягом 15 років проводити двосторонні переговори щодо статусу Криму і Севастополя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-