Зеленський вважає, що пропозиція України щодо Криму на сьогодні є сильною

Зеленський вважає, що пропозиція України щодо Криму на сьогодні є сильною

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вважає, що пропозиція нашої делегації до росії щодо переговорів про статус Криму і Севастополя на сьогодні є актуальною та сильною.

Про це він сказав в інтерв’ю українським журналістам, яке транслювалось в телемарафоні, передає Укрінформ.

«За ці 10-15 років всі сторони повинні будуть розв'язувати питання Криму дипломатичним шляхом. Тобто, якщо ми беремо із вами дипломатичний шлях – це формат, який пропонується, не вирішуватимемо це зараз, а вирішити хочемо завтра упродовж цього строку», - сказав Зеленський.

Він зазначив, що ця пропозиція є оптимальною станом на зараз, але ситуація змінюється. «Що я думаю зараз і що буду думати завтра – це абсолютно різні речі. Це не значить, що ми не виконуємо домовленості. Просто на сьогодні, якби були домовленості по Криму такі, то я вважаю, що це перемога України абсолютна, тому що вирішувати пакетно всі спори чи війну з росією складно. Я думаю, це малоймовірно. Я впевнений в цьому», - сказав глава держави.

Він наголосив, що деякі речі вирішувати із танками на своїй території або під ракетними обстрілами неможливо. «Стоїть Донбас – позиція одна, складно там – позиція інша, і вона не вся залежить від нас», - додав Зеленський.

Водночас Президент зазначив, що головна вимога України : аби росіяни пішли з нашої території. Українська делегація пропонує Росії зафіксувати в окремому пункті договору те, що питання статусу Криму і Севастополя буде вирішуватися протягом 15 років на двосторонніх переговорах.

Читайте також: Джемілєв роз’яснив переговірну позицію щодо Криму: Важливо, що росія визнає окупацію

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня в Стамбулі відбувся очний раунд переговорів між українською та російською делегацією. Після нього українська делегація виступила з рядом пропозицій для припинення російсько-української війни, серед яких – підписання міжнародного договору про гарантії безпеки України.

Окремим пунктом запропоновано зафіксувати позицію України та росії щодо статусу Криму - протягом 15 років проводити двосторонні переговори щодо статусу Криму і Севастополя.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-