У Львові стартували Дні Криму

У Львові стартували Дні Криму

Фото
Укрінформ
У Львові стартували Дні Криму, які триватимуть упродовж 22-24 лютого, і в рамках яких відбудеться ряд тематичних заходів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Стартували Дні Криму у Львові із урочистого підняття біля Львівської ОДА кримськотатарського та українського прапорів із нагоди Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, який відзначають щороку 26 лютого.

«Сьогодні ми розпочинаємо Кримські дні у Львові. Події останнього тижня дають підстави говорити про символічність таких подій. Я хотів, щоб проводячи такі події, ми відчували та розуміли символічність часу. Часу, коли символи вшановують не лише те, що відбулося, а й стають дороговказами для наших дій, для нашого майбутнього, для нашого шляху до спільної єдності. Я впевнений, що в майбутньому ми проведемо братерські дні Львова у Криму», - сказав голова кримськотатарського культурного центру «Кримський дім у Львові» Халіл Халілов.

У Львові стартували Дні Криму / Фото: Пресслужба Львівської облради

Програма «Кримські дні у Львові» включає відкриття фотовиставки Муміне Салієвої «Народжені після арешту» у Центрі Шептицького, читання листів політв’язнів у книгарні Старого Лева, тематичні дискусії.

Як зазначив голова ОДА Максим Козицький, Львівщина прийняла понад три тисячі вимушених переселенців з Криму і в області завжди підтримують та дбають про людей, які вимушені були залишити півострів.

Читайте також: У Києві під посольством РФ встановили інсталяцію на підтримку кримських політв'язнів

«Як очільник області я тримаю на особистому контролі, щоб їм допомогли з житлом, оплатою комунальних послуг, роботою, щоб діти отримували якісну освіту і все необхідне», - зазначив Козицький.

День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя відзначають щороку 26 лютого. Він установлений у 2020 році з метою вшанування мужності й героїзму громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території – в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, у відстоюванні територіальної цілісності України, з нагоди відзначення річниці від проведення 26 лютого 2014 року в місті Сімферополі мітингу на підтримку територіальної цілісності України за участю кримських татар, українців та представників інших національностей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-