У Києві під посольством РФ встановили інсталяцію на підтримку кримських політв'язнів

У Києві під посольством РФ встановили інсталяцію на підтримку кримських політв'язнів

Фото
Укрінформ
У Києві під посольством РФ у межах акції на підтримку політв'язнів Кремля встановлена інсталяція у вигляді 11 зламаних дверей.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"11 зламаних дверей - це символ 11 зламаних життів українських журналістів. Ця інсталяція є частиною міжнародного проєкту "Крим. 5-та ранку". П'ята ранку - це час, коли російські окупанти виламують двері, щоб почати незаконні обшуки та розпочати незаконні справи проти наших громадян", - зазначила одна з організаторок заходу Ірина Славінська.

Активісти також встановили конструкцію, на якій написані імена та прізвища ув'язнених. Такі самі інсталяції встановлять перед посольством РФ у Варшаві та біля Бранденбурзьких воріт у Берліні.

У Києві під посольством РФ встановили інсталяцію на підтримку кримських політв'язнів / Фото: Олена Худякова, Укрінформ

Під час відкриття інсталяції були також зачитані уривки з пʼєси “Крим, 5-та ранку” громадськими та культурним діячами, лідерами думок, серед яких фронтмен гурту “Антитіла” Тарас Тополя, солістки гурту Dakh Daughters Наталія Галаневич та Анна Нікітіна.

Читайте також: День рідної мови: в Україні відбудеться онлайн-диктант кримськотатарською

Акція підтримки громадянських активістів та журналістів - політв'язнів Кремля проходитиме у період з 21 по 26 лютого під час Тижня спротиву окупації Криму.

Як повідомлялося, 20 лютого голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров розповів, що понад 125 українських політв'язнів у тимчасово окупованому Росією Криму отримали незаконні вироки про ув'язнення на строки від 13 до 20 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-