У Туреччині відбулася акція протесту проти окупації Криму

У Туреччині відбулася акція протесту проти окупації Криму

Фото
Укрінформ
У турецькій Бурсі, що на заході країни, у неділю відбулася акція протесту проти окупації Криму та церемонія вшанування пам’яті Номана Челебіджіхана, кримськотатарського політичного діяча, одного з організаторів першого Курултаю кримськотатарського народу.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на повідомлення Посольства України в Туреччині у Твіттері.

«Сьогодні в Бурсі відбулася акція протесту проти окупації Криму та церемонія вшанування пам’яті Номана Челебіджіхана. Ми хотіли б подякувати головному раднику Президента Туреччини Ялчину Топчу за участь, за підтримку та солідарність Туреччини з нашою країною», - йдеться у повідомленні.

У Туреччині відбулася акція протесту проти окупації Криму Росією / Фото: Генеральне консульство України в Стамбулі

Головний радник президента Туреччини у своєму виступі перед учасниками зібрання нагадав про переслідування представників кримськотатарського народу на території тимчасово окупованого Росією Криму та висловив сподівання, що кримські татари, які покинули півострів, у майбутньому матимуть змогу повернутися та жити у безпеці на рідній землі.

Читайте також: Україна у разі нападу може просити Туреччину закрити протоки для РФ у Чорне море – посол

Посол України в Туреччині Василь Боднар у зверненні до учасників зібрання подякував Турецькій Республіці, стратегічному партнеру України, за підтримку територіальної цілісності нашої держави та наголосив, що боротьба за поновлення територіальної цілісності України, за право громадян на вільне життя, триває і носить мирний характер.

«20 лютого 2014 року Російська Федерація грубо порушивши всі норми міжнародного права та власні зобов’язання, розпочала окупацію частини суверенної території України, яка є історичною батьківщиною кримських татар, - Автономної республіки Крим та міста Севастополя. Ще за декілька місяців - навесні 2014 року Росія фактично окупувала частину Донецької та Луганської областей на сході України… Наша боротьба за поновлення територіальної цілісності України, за права громадян на вільне життя продовжуватиметься, наші дії ґрунтуються на міжнародному праві та мають мирний характер», - йдеться у зверненні Боднара до учасників зібрання.

Читайте також: Для посередництва Туреччини потрібна політична воля Росії - посол Боднар

Як вказує Генеральне консульство України у Фейсбуці, організатором заходу виступила ГО «Фонду розвитку Криму». У заході взяли участь голови та активісти громадських українських та кримськотатарських організацій, українські дипломати

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-